יום העצמאות

פרויקט מיחזור- הפרדת פסולת

1. מה זה הפרדה במקור?

הפרדה של הפסולת הביתית לשני זרמים (פסולת אורגנית פריקה ביולוגית- "רטובה"; כל יתר הפסולת- "יבשה") או יותר, בכלי אצירה נפרדים.

 

2. לאן יש לזרוק את הגזם?

את הגזם יש לזרוק למוקדי איסוף הגזם בהתאם להנחיות הרשות המקומית.

 

3. לאיזה פח לזרוק סוג מסוים של פסולת, אם לא ידוע לאיזה סוג הוא שייך?

במקרה כזה יש לזרוק את הפסולת לפח הירוק (יבש)

 

4. איך מתבצע איסוף הפסולת המופרדת?

איסוף הפסולת המופרדת מתבצע באמצעות משאיות איסוף. נקבעים ימים לאיסוף הזרם הרטוב וימים לאיסוף הזרם היבש. ייתכן והמשאית היא אותה המשאית רק שהיא אוספת ביום מסוים פסולת יבשה וביום אחר פסולת רטובה.

 

5. לאיזה פח יש לזרוק אשפה שלא ניתן להפריד?

אשפה שלא ניתן להפריד יש לזרוק לפח ירוק (אשפה יבשה).

 

6. מדוע כדאי וחשוב להפריד את הפסולת הביתית?

על מנת להפחית את ההטמנה ולהגדיל את המחזור, ועל ידי כך למנוע מפגעים סביבתיים כגון: פליטה של גזי חממה, זיהן מי תהום, פגיעה בשטחים הפתוחים ועוד. בשנת 2020 יהיה רק אתר אחד בנגב שיקלוט פסולת ולכן יש למצוא דרכים אחרות לטפל בפסולת כמו שימוש חוזר או מחזור.

 

7. האם המיכלים הקיימים לאיסוף נייר, פלסטיק, טקסטיל, פסולת אלקטרונית ועוד ימשיכו לפעול?

כמובן, על התושבים להמשיך ולהשליך כל סוג פסולת למיכל המיועד לו, אם קיים (מיכל לנייר וקרטונים,  מיכל (מיחזורית) לבקבוקי פלסטיק, מיכל סגול לזכוכית, מיכל אפור למתכות וקופסאות שימורים, מיכל לטקסטיל, ושאר הסוגים, כל אחד לכלי אצירה המיועד  לו).

 

8. מדוע יש צורך בפחים נפרדים?

כשכל האשפה נאספת בכלי אצירה אחד, מרכיבי אשפה שהם בני מחזור מתערבבים במרכיבי האשפה האחרים. הדבר מונע הפרדת מרכיבים ופוגע באיכות החומרים הממוחזרים. הפרדת מרכיבי האשפה השונים מראש מקלה על מיון האשפה, מאפשרת את הגדלת הכמות הממוחזרת ומורידה את עלויות המיחזור.

 

9. מהו הזרם הרטוב (אורגני) שמכניסים לפח החום?

שאריות מזון ומרכיבים אורגנים פריקים ביולוגית, ללא אריזות כגון: פירות, ירקות, מוצרי חלב ומאפים, בשר ודגים (בקיצור: מהחי והצומח).

 

10. לאן מובלת הזרם הרטוב (אורגני)?

הזרם הרטוב מובלת לתחנת מעבר למיון פסולת ומשם למפעל לטיפול בפסולת הפריקה ביולוגית- כמו מתקן לעשיית קומפוסט או מתקן לעיכול אנאירובי או לעשיית ביו- גז.

 

11.  מהי קומפוסטציה?

קומפוסטציה היא תהליך של פירוק הרכיבים האורגניים באשפה על ידי מיקרואורגניזמים, בתנאים של נוכחות חמצן ומים. תוצר התהליך הוא מטיב קרקע המשמש לחקלאות ולגינון.

 

12. מה יש להכניס למיכל הירוק לפסולת יבשה?

יש להכניס למיכל הירוק כל מה שלא ניתן למחזר כיום כדוגמת חיתולים, ניילונים, פלסטיקים קשיחים ועוד.

 

13. לאן יגיע הזרם היבש?

הזרם היבש יועבר לתחנת מעבר למיון ולחילוץ אריזות קרטון, פלסטיק, מתכת וזכוכית והשארית נשלחת להטמנה.

 

14. באיזו שקית יש להשליך פסולת?

אפשר להשתמש בכל שקית ובלבד שתהיה אטומה, ללא חורים. מומלץ לשים בתחתית השקית נייר טישו או קרטון ביצים כדי לספוג את הנוזלים מהפסולת הרטובה שלא יטפטפו במיכלי  האצירה ויהפכו למפגע. השקית מופרדת במתקן הקומפוסטציה ומועברת להטמנה והפסולת הרטובה מועברת לטיפול.

 

 

מה מכניסים לפח הירוק (פסולת יבשה):

  • חיתולים
  • מגבונים
  • מוצרי הגיינה נשיים
  • כלים חד פעמיים מפלסטיק
  • ניילון
  • תרופות וקוסמטיקה
  • כלי מטבח שבורים
  • שקיות פלסטיק
  • מסטיקים
  • אבק
  • דבק
  • כפתורים
  • ניילון נצמד
  • נייר כסף
  • פצפצים
  • נייר פרגמנט
  • נרות
  • סבון
  • ספוג
  • סרטי מתנה
  • עופרת
  • פלסטרים
  • פקקי מתכת
  • צבע
  • צלחות שנשברו
  • צמר גפן
  • צעצועים
  • שטיחים

מה מכניסים לפח החום (פסולת רטובה):

  • שאריות מזון חלבי, בשרי ופרווה
  • שאריות מן החי (בשר ודגים)
  • שאריות מהצומח (פירות וירקות)
  • שאריות לחם, מאפים, בצקים, דגנים וקטניות
  • נייר טישו ומפיות
  • שאריות קפה ותה כולל שקיות תה
  • קליפות ביצים
  • גפרורים
  • פרחים
  • מוצרי חלב ללא האריזה
  • שאריות של חטיפים וממתקים
  • חמאת בוטנים
  • שאריות מלח וסוכר
  • נוצות
  • עצמות
  • עשבי תיבול ותבלינים
  • פופקורן
  • פקקי שעם של יין
  • ציפורניים
  • קיסמי אוזניים העשויים עץ
  • מקלות גלידה וארטיקים
  • קליפות של גרעינים ופיצוחים
  • קליפות של פירות וירקות
  • ריבה
  • שערות

מה מעבירים למוקדי המיחזור:

נייר, עיתונים ואריזות קרטון:

כדוגמת ניירות  ומעטפות, עיתונים, מגזינים, ניירות צבעוניות ונייר לבן, מעטפות, חשבונות ופליירים, חוברות וספרים וכדומה (ללא סיכות). כמו כן אריזות פיצה, דגני בוקר, קרטוני אריזות אוכל, קרטוני ביצים, קרטוני משקה כחלב ומיץ. יש "לשטח"  את האריזות כדי שיוכלו להיענס למיכל הנייר/ קרטון.

מיכל למתכות בצבע אפור:

כדוגמת קופסאות שימורים, מיכלי ספריי ותרסיסים ריקים, אריזות פח לקפה וחלב תינוקות וכדומה. יש לעשות "שטיפה קצרה" של שאריות הלכלוך לפני העברתם למיכל הכתום.

מחזורית:

בקבוקי פלסטיק ששימשו לשתייה, לסבון ושמפו, לחומרי ניקוי ומכונת כביסה ומדיחים וכדומה הכולל פקק.

מיכל לזכוכית בצבע סגול:

דוגמת בקבוקי שמן זית, צנצנות אוכל לתינוקות וריבות ודבש, בקבוקי בושם ריקים. יש לעשות "שטיפה קצרה" של שאריות הלכלוך לפני העברתם למיכל.

 

 

 

הדפסשלח לחבר

חדשות

עצור
הודעה בדבר הגשת בקשות לתמיכות לשנת 2017
לפרטים נוספים, נא לחצו על הכותרת.
5/06/2017
דרושים/ות לגנים ולבתי הספר
סייעות רפואיות, סייעות אישיות, סייעות גנים פדגוגיות. לפרטים נוספים אנא פנו למח' החינוך בטלפון: 08-9127018- נירה.
5/07/2017
שעות כניסה ויציאה של עובדים פלסטינים- עדכון שעון קיץ
עם הנהגת שעון קיץ, שעות העבודה של העובדים הפלסטינים תהיינה כדלקמן: ימים א'-ה'- 07:00-17:00 יום ו' וערבי חג- 07:00-15:00 לידיעתכם
26/03/2017
דרוש/ה מנהל/מעון יום לילדים בעופרים
לפרטים נוספים, נא לפנות למתנ"ס בית אריה בטלפון: 08-9127000 שלוחה 278.
30/04/2017
שינויים בקבלת שירותים בתחנות רישום - משרד הפנים
החל מיום, 15.5.17, דרכונים ות.ז. יוגשו אך ורק בלשכות הגירה ואוכלוסין. לפרטים נוספים, נא לחצו על הכותרת.
16/05/2017
פתיחת לשכת אוכלוסין והגירה בראש העין
לפרטים נוספים, אנא לחצו על הכותרת
23/05/2016
שיח נקי
עבור לתוכן העמוד